Nina Badric sa pjesmom "Nebo" na Eurosongu
Date: 25.02.2012 @ 08:46:35 UTC
Topic: Glazbene Novosti


Nina Badrić, hrvatska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu je na Dori u izravnom prijenosu na HRT-u premijerno izvela „Nebo“, pjesmu kojom će nas predstavljati u svibnju u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana.

 

Izvedbu hrvatske pjesme koja je bila  vrhunac Dore, najavila je urednica zabavnog programa HTV-a Elizabeth Homsi.

U jednosatnom showu nastupili su brojni izvođači, plesači i predstavnici susjednih zemalja na Eurosongu, među kojima su bili Maya Sar iz BiH, Kaliopi iz Makedonije, Nina Radojčić, prošlogodišnja predstavnica Srbije. Veličanstveni show upotpunila je i Emilija Kokić, jedina hrvatska pobjednica na Eurosongu.

Zvijezda večeri, Nina,  u svojim  prvim reakcijama nije krila oduševljenje.

Presretna sam što je sve ispalo sjajno, nije lako izvesti show program od 60 minuta u izravnom prijenosu, a najviše me vesele prve reakcije publike u studiju na moju pjesmu. Zahvalna sam i HRT-u na ovako veličanstvenoj emisiji.“, rekla je Nina Badrić neposredno nakon Dore.

  

Nina je najavila kako će dati sve od sebe na Eurosongu. „A dalje? Kako treba biti, bit će, najvažnije je da se ne posramim, da dostojno predstavim Hrvatsku i sebe i da doguramo do finala. Očekivala sam tako dobre reakcije publike, a najbolji pokazatelj mi je You Tube. Kada je izašao album Nebo, komentari su bili odlični.“, rekla je Nina. Za svoju pjesmu kaže kako ne zna da li je najbolja, ali ima onu istinsku emociju koja će pridobiti ljude.

Inspiracija za pjesmu? To je stvar moje duše, mog viđenja svih onih stvari koje su mi se događale kroz život i zahvalna sam Bogu što imam priliku to izreći“, kazala je.

Najavila je kako sada prvo slijedi jednomjesečni odmor, a onda će krenuti u razrađivanje nastupa u Azerbajdžanu.

Početak 20. Dore otvorile su Nina i Emilija Kokić, s pjesmom Rock me baby, kojom je grupa Riva pobijedila na Euroviziji 1989. godine i to uz pomoć plesnih skupina Atomic dance factory i Step by step. Nina je potom izvela „Ja za ljubav neću moliti“ i „Nek ti bude kao meni“.

Sjajnoj atmosferi doprinijeli su i brojni Ninini gosti, koje je predstavila kao svoje prijatelje, a koji nisu štedjeli riječi pohvale za cjelokupnu organizaciju.

Vaša nacionalna televizija je kao uvijek najbolja sa ovih prostora, to nije kurtoazija, to je toliko dobro profesionalno i tehnički napravljen show program kao u najboljim danima talijanske televizije.“, rekao je Hari Varešanović.

Makedonska predstavnica Kaliopi složila se kako je riječ o vrhunskom spektaklu. „Mislim da je ovo jedna velikaprodukcija i svaka čast HRT-u i svima onima koji su sudjelovali u ovom show programu. Napraviti ovakvu emisiju zahtijeva veliki angažman. Poželimo svi Nini sreću i olakšajmo joj put. Bitno je da njezina pjesma ima kvalitetu i  da je Nina – vrhunska pjevačica“, zaključila je makedonska predstavnica Kaliopi.

Show je pohvalila i Maya Sar. „Moji komplimenti svima, Nini i cijeloj ekipi HRT-a. Što se tiče Nine i pjesme, jako sam zadovoljna prvo kao obična slušateljica, a zatim i kao kolegica koja također nastupa na Eurosongu“, zaključila je Maya.

 This article comes from ....::Mjuza.net....Hrvatski Glazbeni Portal::....
www.mjuza.net

The URL for this story is:
www.mjuza.net/modules.php?name=News&file=article&sid=282