Navigacija
icon_Home.png Home
icon_Forums.png Forum
icon_ludnica_ipod_25.png LudnicaShow/Hide content
Access restricted to our members Now Playing
Access restricted to our members Playlist|Requests
Access restricted to our members New Additions
Access restricted to our members Top Songs
Access restricted to our members Top Users
Access restricted to our members Listener Locator
icon_News.png NewsShow/Hide content
Access restricted to our members Arhiva clanaka
icon_info_25.png InfoShow/Hide content
Access restricted to our members Ankete
tree-T.gif Feedback
tree-T.gif Preporucite nas
Access restricted to our members Top 10
tree-L.gif Vas profil
Now Online
Trenutno je nazočno, 48 gostiju i 1 članova koji su on-line.

Vi ste anonimni korisnik. Možete se registrirati ako kliknete ovdje
User Info
Vas IP: 3.81.89.248

Dobrodosli, Anonymous
Nadimak
Lozinka
Sigurnosni kod
Sigurnosni kod
Upisi sigurnosni kod


· Registrirajte se
· Izgublljena Lozinka
Server Date/Time
5 December 2021 18:31:58 UTC (GMT +0)

Glazba: Objavljene nominacije za 20. Porin

Postavljeno 07.03.2013 @ 03:51:58 UTC u Glazbene Novosti
od micro

U Zagrebu su objavljene nominacije za najprestižniju glazbenu nagradu u zemlji i regiji, diskografsku nagradu Porin 2013.

Najviše nominacija glazbene struke, čak 7, osvojio je album "Opet si pobijedila" Tonya Cetinskog. Nominiran je i za album godine, uz albume "2" Mayalesa i "Možda dogodine" Prljavog kazališta.

U podjednako prestižnoj kategoriji Pjesma godine Porinovi glasači će u 2.krugu glasanja birati između Tonyeve pjesme "Opet si pobijedila", hit singla "Ulicama grada - pjesma sreće" Nene Belana, Fiumensa i Ljetnog kina te Pavelove uspješnice "Zbog tebe".

Utrka za najtrofejnijeg Porinovca ove će godine biti veoma neizvjesna: uz Nenu Belana & Fiumense, i opatijski jazz majstor Elvis Stanić skupio je 5 nominacija za svoj album "Sol et Luna", a jednako toliko ima i producent Nikša Bratoš.

Ana Rucner, Ansambl Lado, Ljerka Očić, Natali Dizdar, Pavel, Urban & 4, Coco Mosquito, Igor Ivanović te Viktor Vidović za svoje su albume osvojili po 4 nominacije pa je očito da će bitka ove godine u svim kategorijama biti izrazito neizvjesna. Čelistica Ana Rucner je, uz Marija Huljeva i Radio Aktiv, nominirana za Novog izvođača godine...

  

Dvorana u kojoj su dosadašnji dobitnici Porina objavili imena po 3 nominirana u 50 kategorija bila je premala da primi sve znatiželjnike. Tijekom objave nominacija prikazani su inserti s prvog i posljednjeg Porina: prvi je domaćin 1994. bila Opatija a prošle 2012. joj se pridružila i Rijeka. Njihova bi uspješna sinergija i ove godine trebala rezultirati vrhunskom glazbenom priredbom, rekao je direktor nagrade Siniša Bizović. Voditelji Objave nominacija bili su radijske zvijezde Ivana Mišerić, izrazito elegantna u haljini Aleksandre Dojčinović, i omiljeni glas Narodnog radija Dalibor Petko.

Glazbenici i njihovi gosti nominacije su odmah po objavi proslavili na cocktail partyu u klubu SkyBowling: spektakularno elegantnu tortu s 20 slavljeničkih svjećica za poklon Porinu izradila je slastičarna Fancy Cake. Za osvježenje uzvanika pobrinula se Podravka sa svojom izvorskom vodom Studena i mineralnom vodom Studenac a Iločki podrumi počastili su ih najboljim hrvatskim vinima. Večer koja je označila i službeni početak 20. Porina a imena pobjednika doznat ćemo na svečanoj dodjeli nagrade 11. svibnja u riječkoj dvorani Zamet. Tradicionalno će je prenositi HTV 1 i Hrvatski radio.

 

Objavljene nominacije za 20. Porin | Login/Create an Account | 0 komentara
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

No Comments Allowed for Anonymous, please register

 
Related Links
Article Rating
Average Score: 0
Glasova: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

Options
Slicne Teme

Glazbene Novosti