BEND DIKTATORI: Budućnost hrvatske rock scene
Date: 29.03.2015 @ 10:56:35 UTC
Topic: Glazbene Novosti


Bend „Diktatori“ osnovan je početkom 2004. godine u Splitu i unatrag ovih deset-ak godina mogu se pohvaliti s mnogobrojnim nastupima. Jedni su od rijetkih koji su, izvodeći najveće domaće i strane hitove, uspjeli tri puta napuniti najveći zagrebački noćni klub „The Best“, u više navrata su ispunili najpoznatije studentsko okupljalište, klub „Roko i Akademija“, a slično im je pošlo za rukom i u kultnim zagrebačkim klubovima „Saloon“, „Sax“, i „Petica“.

Početkom 2007. „Diktatori“ započinju suradnju s Marijanom Banom, legendarnim kantautorom i frontmenom Daleke obale. Do danas su Marijan Ban i Diktatori održali stotine koncerata u brojnim klubovima i dvoranama, te trgovima.

Članovi benda su Marko Jelavić (frontmen i akustična gitara), Tibor Bošković (klavijature), Tihomir Vlahović (solo gitara), Luka Tičinović (bas gitara i prateći vokal) i Marin Kalajžić - Šiljo (bubnjevi).

Što još reći o Diktatorima? Splitski a i mnogi drugi poznavatelji glazbene scene reći će vam mnogo toga lijepoga o tom bendu, a jednako tako, ako pitate splićane i dalmatince gdje je dobra zabava spomenut će vam ime "Diktatori" i splitski klub "Kameleon" gdje nastupaju kao domaći bend skoro svakoga petka.

I ja kao (djelomični - jer sam im ukrao dio teksta sa ove njihove službene stranice :) ) autor ovoga kratkoga članka mogu potvrditi te lijepe riječi, pa ako čujete i vidite da negdje nastupaju, navratite, poslušajte i naravno lijepo se zabavite. Spremaju i nove pjesme nakon kojih će uslijediti njihov prvi album, pa stoga ne sumnjam da se radi o bendu za kojega ćemo svi skupa još puno čuti i uživati uz njihove pjesme i live nastupe.

 Evo i njihov skorašnji program natupa:

 

03.04. Split - Kameleon - Diktatori

17.04. Split - Kameleon - Diktatori

24.04. Split - Kameleon - Diktatori

01.05. Split - Kameleon - Diktatori

08.05. Split - Kameleon - Diktatori + gost Alen Islamović

15.05. Split - Kameleon - Diktatori

 

Nastupi s Marijanom Banom:

05.04. Zagreb - Green Gold - Marijan Ban i Diktatori

10.04. Zadar - Maraschino - Marijan Ban i Diktatori

09.05. Banj (Pašman) - Marijan Ban i Diktatori

03.06. Split - O'Hara - Marijan Ban i Diktatori

06.06. Ivanić Grad - Marijan Ban i Diktatori

12.06. Knin - Marijan Ban i Diktatori

13.06. Zmajevac (Baranja) - Marijan Ban i Diktatori

20.06. Županja - Marijan Ban i Diktatori

21.06. Krk - Marijan Ban i Diktatori

 

 A još puno toga više može o njima saznati na njihovoj službenoj stranici www.diktatori.com.This article comes from ....::Mjuza.net....Hrvatski Glazbeni Portal::....
www.mjuza.net

The URL for this story is:
www.mjuza.net/modules.php?name=News&file=article&sid=309