TONCI HULJIC & MADRE BADESSA: Odrzali prvi samostalni koncert
Date: 29.03.2015 @ 09:59:30 UTC
Topic: Glazbene Novosti


Tonči Huljić i prateći bend Madre Badessa održali su prvi samostalni koncert pred punom Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Najavljeni koncertno-scenski spektakl započeo je dokumentarnim filmom "Tonetov život ili Bog, lavur, iće i piće" koji je prošle godine nagrađen na SPFF-u. Polusatni dokumentarac u režiji Marija Grabovca nastao je prema ideji Tončija Huljića koji je jednostavan život svojih rođaka iz Jelse i Pitve s otoka Hvara pretvorio u teme svojih pjesama na albumima "Ka hashish" i "Panika". Upravo ta jednostavnost, ali i zanimljiva filozofija života ovih otočana pretvorenih u film opisali su ono zbog čega je Tonči okrenuo novu stranicu u svojoj glazbenoj karijeri i zbog čega je upravo odlučio stvarati pjesme na velovaroškom dijalektu. Iako ga je šira javnost do tada upoznala kao člana i vođu grupe Magazin te prvenstveno skladatelja koji je svojim pjesmama obogatio karijere brojnih poznatih zvijezda, Tonči se jučerašnjim koncertom pokazao i kao odličan moderator koncerta koji je osmišljenim i duhovitim najavama pjesama i gostiju nasmijavao publiku.

Koncert je započeo pjesmom "Guštam", najvećim hitom na albumu "Panika", a potom su uslijedili hitovi s prvog studijskog albuma "Ka Hashish" - "Mana", "Ankoran" koje je otpjevao makedonski pjevač Emil Arsov. Prisjetio se Tonči i nekih starijih pjesama Magazina - "Ljube se dobri, loši, zli", "Rano rano" koje je publika oduševljeno prihvatila u novim zanimljivim aranžmanima, kao i pjesama "Dva put san umra" koju je napisao za Olivera Dragojevića, "Malo mi za sriću triba" (Doris Dragović), "Lakše mi je s njom" Petra Graše. S Grašom, kao jednim od gostiju koncerta, Tonči je rasplesao publiku hitovima "Amerika", "Robija", "Delirium Tremens" te ostalima s albuma "Ka hasish".

Osim Graše, gost na koncertu bio je i Marko Pecotić Peco s impresivnom izvedbom pjesme "Samo ljubav ostaje (Vrime od mižer'je)", a ovacije je izmamio Šibenčanin Maksim Mrvica, pijanist svjetskog glasa kojem se u Tončijevoj skladbi "Child in Paradise" pridružila Hana Huljić. Gotovo trosatni koncert u kojem nisu izostale ni emotivne "Providenca" i "Doma gren" Tonči je završio miksom svojih najvećih hitova "Ja san rojen da mi bude lipo", "Guštam" i aktualnim "Nisam papak" te je najavio novi susret za dva mjeseca.

Madre Badessa band:
Sanja Vrančić – mandolina
Miro Trgo – prateći vokal
Branko Grašo – bubanj
Jurica Rakuljić – tuba
Ninoslav Ademović Ninđa – harmonika, klavir

This article comes from ....::Mjuza.net....Hrvatski Glazbeni Portal::....
www.mjuza.net

The URL for this story is:
www.mjuza.net/modules.php?name=News&file=article&sid=307